Brainooo illustration

brainooo

A KiBu új ötletfejlesztési programja 16-23 éveseknek.

A programról

Joystick icon

A brainooo program az ötlet fogalmától, az ötletelési módszertanokon keresztül egy projektként megfogalmazott ötlet elkészítéséig tartó ívet fedi le. Célunk, hogy a középiskolás és egyetemi tanulmányaikat kezdő, első sorban mérnöki, ipari formatervezési, illetve művészeti érdeklődésű fiatalok, de bárki más számára is lehetőséget biztosítsunk az ötletfejlesztés módszereinek megismerésére és elképzeléseik felhasználható formába öntésére.

Hogyan jelentkezz?

Fontos! A brainooo jelentkezésre nem egy ötletet várunk tőled, hanem téged szeretnénk megismerni. Online regisztráció helyett készíts egy videót azokról a tárgyakról, amik a legjobban kifejezik, ki vagy te. Lehet ez egy eszköz, egy tárgy, egy könyv – ami foglalkoztat, érdekel.

A maximum 2 perces, saját kreativitásodnak és ízlésednek megfelelő videót töltsd fel egy tetszőleges videómegosztó oldalra és február 28. éjfélig küldd el a linket a brainooo@kibu.hu címre egy rövid, maximum 100 szavas leírással kiegészítve. Az e-mail tárgyában tüntesd fel a teljes nevedet.

Megnézzük és kiértékeljük a videókat és kiválasztjuk azokat, akikkel személyesen is találkozunk egy beszélgetésre. A programban maximum 8-10 főt tudunk fogadni.

További információ

2 hetente 4 óra, összesen 8 hét (4 alkalom)
Programvezető: Nemes Attila
Jelentkezési határidő: 2019. február 28. 00:00

Brainooo óravázlat

Joystick icon
1. Mi az ötlet?

A programba bejutottakkal az első alkalom az ötlet definíciójával, néhány kiemelkedően jó példa bemutatásával, elemzésével telik. A 2x2 órás munka célja, hogy a projektté fejleszthető kreatív ötlet fogalmát és jellemzőit megismerjétek.

Joystick icon
2. Ötletcsiszolás, módszertanok

Második alkalommal ötletcsiszolással, az ötlet fejlesztéséhez szükséges módszerek közül ismerkedünk meg néhánnyal, illetve bemutatjuk, hogy számtalan ötletelési módszer létezik. Megismeritek ezek közös jellemzőit és segítünk eligazodni az ötletelési módszertanok világában. Itt már házifeladatot is kaptok, aminek keretében a megismert módszerek segítségével ki kell dolgozni egy új ötletet.

Joystick icon
3. Biztos működőképes? Az ötletigazolás

Harmadik alkalommal az ötlet validációjával foglalkozunk. Összefoglaljuk azokat az egyszerű, költséghatékony módszereket, amelyek segítségével kidolgozott ötletünket gyorsan, kevés költséggel igazolhatjuk. Minden résztvevő saját kidolgozott ötletéhez keresünk validációs lehetőségeket, ezeket közösen találjuk ki, beszéljük meg.

Joystick icon
4. Projektterv

A negyedik körben a validációs munka eredményének tükrében minden ötletet projekttervvé dolgozunk át, megismerkedve a projekttervezés kulcsfogalmaival illetve az BMC fogalmával.
A programot legsikeresebben elvégzőknek lehetőséget biztosítunk a LIFT, TALENT programokba való továbbjutásra, illetve segítjük őket a T-Systems Magyarország Ötletcampus-ában való részvételben.

GYIK

Kiket várunk a programba?

Középiskolás és egyetemi tanulmányaikat kezdő mérnöki, ipari formatervezési, illetve művészeti érdeklődésű fiatalokat.

Meddig tart a program?

2019 első felében, 4 alkalommal, hétköznapokon délután, a pontos időpontokat a programba bejutott diákokkal előzetesen egyeztetve.

Mennyibe kerül a program?

A program költségeit első félévben a Kitchen Budapest vállalja át, így a résztvevők ingyen vehetnek részt a programban.

Hol kerül megrendezésre a program?

A foglalkozások Budapesten, a Ráday utca 30. alatt, a Kitchen Budapestben kerülnek megrendezésre (bejárat a Biblia utca felől).

Hová kell elküldeni a jelentkezéshez szükséges videó linkjét?

E-mailben a brainooo@kibu.hu címre.

Milyen videókat várunk?

Maximum 2 perces, a felhívás videónkban közzétett tartalommal, saját kreativitásotoknak és ízléseteknek megfelelő rövid mozgóképes tartalmat. Rendezzétek be az íróasztalotokat olyan tárgyakkal, amik kifejezik az aktuális érdeklődéseteket!