Általában a munkavédelem szó hallatán elsőként speciális öltözet és védőfelszerelés jut eszünkbe, ám ennél sokkal szofisztikáltabb módokra is szükség van, hogy a lehető legtöbbet tegyük dolgozóink testi épségéért.
Ipari környezetben számtalan, konstans jelenlévő veszélyforrással kell számolni a napi munka során. Sajnos fel kell ismerni, hogy a hagyományos értelemben vett eszközök és óvintézkedések nem garantálnak elegendő védelmet, ám szerencsére a technológia olyan lehetőséget ad a kezünkbe, melynek köszönhetően nem csak csökkenthetők a sérülések, de teljesen megakadályozhatóvá is válnak a balesetek.

Egy gyárterületen a legnagyobb forgalmat a járművek és személyek közlekedése jelenti. E két legjelentősebb tényező mozgásának precíz tervezése ellenére is előfordulnak véletlen találkozások, melyek érték- és ami még rosszabb, személyi sérüléseket vonnak maguk után.
A munkabiztonság javításán, a személyi sérülések megelőzésén gondolkodva hoztunk létre egy új megoldást, mely két korábbi sikeres projektünk integrációjával született meg.

A beltéri lokalizáción alapuló, valós idejű nyomkövetést lehetővé tevő Tracker, és a riasztásfigyelő okosóra applikáció, a Canary, előnyeit ötvözve megalkottunk egy targonca detektálásra alkalmas rendszert.
A járműveket tagekkel ellátva meghatározható útvonaluk és sebességük. Ahhoz, hogy megelőzzük a nemkívánatos ütközéseket, a dolgozók értesítést kapnak a közelgő járműről. Amint a targonca veszélyes távolságon belülre kerül, a munkavállaló kezén lévő óra rezgő és vizuális jelzést ad, ezzel segítve, hogy időben reagálni tudjon, kitérjen útjából.

A T-Systems Magyarországgal együttműködve hamarosan indul a tesztelés ügyfelünk telephelyén. A gyakorlati tapasztalatok és üzleti partnerünk visszajelzései alapján továbbfejlesztett rendszer végül élesben is megkönnyítheti és biztonságosabbá teheti a napi munkavégzést, ezen túllépve pedig segítheti csökkent hallóképességű munkavállalók integrációját.