Először nézzük meg időrendileg, miért is tartunk már a negyedik ipari fellendülésnél.

A 19. század elején maga a gépesítés, majd ezek víz- és gőzerővel való meghajtása jelentette az első ipari forradalmat. Ezt követően az elektromosság és az összeszerelő üzemek megjelenése hozott hatalmas újítást a másodikban, a harmadikban pedig a számítógépes, még pontosabb a rendszeriránytás. Ez idő tájt már automatizált termelésről beszélünk, az ipari forradalom negyedik szakaszában az internetes kommunikációval operáló és adatvezérelt okos eszközök teszik egyre hatékonyabbá a területet. Ezen masinák esetenként gépi tanulással (machine learning) és mesterséges intelligenciával is fel vannak ruházva, így egymástól tanulnak, és szinte maguktól válnak okosabbá. Mi több, a szoftverek operálta architektúrák elképesztő mennyiségű adatgyűjtést tesznek lehetővé, melynek köszönhetően könnyebb és pontosabb analízisek készülnek a folyamatokról, ezáltal pedig az optimalizáció is sokkal átláthatóbbá, rugalmasabbá válik.

Természetesen nem kell a gépek lázadását, illetve robot hatalomátvételi apokalipszist vizionálni, pláne nem veszik el az emberi munkaerőt, mert az irányítás mindig humán marad. Újabbnál-újabb feladatkörök alakulnak ki az intelligens szerkezetek működtetéséhez, elemzéséhez, karbantartásához, legyártásához, programozásához, üzembe helyezéséhez,… stb.

Miközben számos vállalat még tagadásban él az Ipar 4.0 üzletfellendítő lehetőségeivel kapcsolatosan, mások már azzal küzdenek, hogy találjanak az IoT (magyarul a dolgok internete) segítségével automatizált gyártósorok üzemeltetéséhez megfelelő szakembereket.

Ilyesféle, iparban használatos támogató eszközt fejlesztünk a Kitchen Budapestnél (KiBu), amely egy okos órában rejlő mini applikáció, vagyis a Canary. A karóra vészhelyzet esetén értesítést küld a gyárban dolgozók számára rezgés és képi üzenet formájában a fennálló helyzetről. A gyári környezetben előforduló magas zajszennyezettség miatt indokolt a vibrációs jelzés, valamint a villódzó képi megjelenítés. Emellett segíti a csökkent munkaképességűek alkalmazását is.

Logisztikai oldalról pedig a Tracker – beltéri nyomon követési – projektünk járul hozzá a termelő helyszíneken lévő forgalom digitalizálásához és a hatékony működéshez, az erőforrások átláthatóbb kezeléséhez. Innovatív megoldásunk a belső lokalizációs hardver-ökoszisztémával együttműködve a gyári környezetben zajló munkafolyamatokat ergonómiailag javítja, továbbá az alkalmazás használata során gyűjtött adatokból értékes információk nyerhetők ki az üzleti intelligencia elemzésekhez, az optimalizációk elvégzéséhez. 

Az elmúlt 30 évben a cégek -  leginkább a nagyobb büdzsével rendelkezők - folyamatosan ruháznak be a robotikába, 3D nyomtatókba és felhőben (cloud) összekapcsolt okos eszközökbe, ezzel párhuzamosan az emberi munkaerő képzésére is komoly hangsúlyt fektetnek. A technológia fejlődésével mi is új készségekre teszünk szert, egyúttal egyszerűsödik, vagy éppen átalakul a munkavégzésünk. Ráadásul, ahogy népszerűsödnek az új szolgáltatások, megoldások, úgy lesznek elérhetők egyre nagyobb tömegek számára.