A KiBu berkein belül elindítottuk a más iparágakban már elterjedt és sikeresen működő Entrepreneur in Residence (EIR) programot. Az EIR program keretében vállalkozói, üzleti szférában bizonyított, tapasztalt, sikeres szakembereket kérünk fel, hogy egy konkrét KiBu-s innovációs projekt vezető mentoraként segítsen a fejlesztési irányok üzleti világra hangolásában. Ezzel célunk, hogy a T-Systems innovációs laborjaként a technológiai lehetőségeket kihasználva, üzleti validáció által valós ügyfélproblémákra adjunk gyorsan és hatékonyan megoldást.

Az EIR programunk első kollaborációs projektje december elején startolt Illés Zoltán a Magyar Posta Zrt. és az OTP Bank Oroszország korábbi vezérigazgatójának közreműködésével, melynek középpontjában a csomaglogisztika mindennapos folyamatainak újraértelmezése áll.  Illés Zoltán miután az INSEAD-on global executive MBA képesítést szerzett két évet töltött a Magyar Posta Zrt. élén, amely idő alatt a vállalat igazodva a gyorsan változó piaci igényekhez kiemelt figyelmet fordított a digitális és csomagküldő szolgáltatások fejlesztésére, ezzel többek között sikeresen csökkentve a reklamációk számát. 

A globális e-kereskedelem növekedése töretlen, amelynek eredményeként évről évre rekordot döntenek a hazai csomagküldő szolgáltatások a kezelendő küldemények mennyiségét tekintve. Ez a tendencia kiegészülve a felfokozott szezonális hatással olyan kihívásokat támaszt a szolgáltatók elé, amelyekre egyre sürgetőbb a kapacitások megfelelő kihasználása és a versenyben maradás érdekében megfelelő válaszok kidolgozása. Technológiai fejlesztői szemmel körbejárva a csomagok egy adott térben történő tárolását, rendszerezését és megtalálását a KiBu megoldásai alapjaiban járulhatnak hozzá az ügyfélkiszolgálás színvonalának növeléséhez. 

„A VR, AR, IoT és szenzortechnológia kombinálásával és a folyamatok újragondolásával a csomag-átadópontok előnyre tehetnek szert. A létrehozandó innováció új szintre emelheti az átadópontok gyorsaságát és hatékonyságát” – fogalmaz Illés Zoltán.

Kihasználva a modern eszközök adta lehetőségeket azon dolgozunk, hogy javítsuk a csomagok azonosítását, nyomon követését és lehető leggyorsabb megtalálását. Optimalizálva a háttértevékenységeket nem csak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, hanem végeredményben hozzájárulunk az ügyfélelégedettség javulásához is.

Az EIR program keretében több hasonló kollaborációs projekt indítását tervezzük annak érdekében, hogy egyedülálló technológiai tudásunk minél hasznosabb lehessen az üzleti szféra számára is.