A RITES virtuális valóság technológiára portolt játéka 2015-ben jött ki a KiBu laborjából. A 6 fős kollektíva, a RITES Network most egy új tartalommal állt elő, amit október 27-én mutatnak be a berlini Noize Fabrik coworking irodában.

Mi a RITES?

A RITES egy olyan nemhagyományos videójáték (non-game game), ami a bejárás módozataira és a szemlélődés gesztusára építi fel a kínált élményt. Nem kifejezetten célként, inkább folyamatként meghatározott eseménye, hogy a kulturális tudatalattiban elmerülve válogassuk ki a hozzánk közel álló emléktöredékeket. A "játék" kifejezetten alacsony nézettségű, személyes tartalmakat rögzítő videókra épül, amelyek történeteit, szereplőit, helyszíneit használja újra readymade-ként; ezeket a játékmotor környezetként "újrakeveri".
A '40-es évek óta él hasonló törekvés a filmelméletben, hogy a tömegkulturális termékekből társadalmi jelentéseket mutassanak ki – elsősorban az álom metaforáján keresztül. Eszerint a filmet, esetünkben a user-generated videót kell "szindrómaként, azaz a tünetek jelentéssel bíró konstellációjaként kezelni".


http://ritesexperience.com

NEW! A RITES Network Berlinben

A Noize Fabrik egy multifunkciós co-working tér az audio- és kreatív iparágak szolgálatában. A RITES Network gamifikált koncept munkája olyan hívószavak mentén működik mint a decentralizált future folk myths – urban mapping – speculative cultural artifacts – value extraction simulation – live gameplay – new age scenarios, október 27-én lesz először látható Berlinben. Hamarosan Budapesten is!

Team:
Molnár András  
Marquetant Tamás
Rohonyi Iván 
Páll Tamás 
Tóth Márton Tibor 
Jelena Viskovic 

Facebook esemény