A Learninga egy olyan platform, amin a következő generációs robotikai fejlesztéseket építheti a közösség. Egy megosztott, hatékony fejlesztő platform, ami világszerte elérhetővé teszi a nagy robotikai AI kihívások közös megoldásán való gondolkodást.

A mesterséges intelligencia (AI) kutatása iránti igény az utóbbi időben robbanásszerűen megnőtt, így egyre több use case áll majd rendelkezésre. Mechatronikai mérnökként az egyetemen azt tapasztaltam, hogy nem elégséges az AI oktatása a robotika területén. Sokféle oldalt kipróbáltam az Udacity-től kezdve, ami egy online tanulási platform az Open AI gym-en át. Amit hiányoltam, egy olyan online platform, ami tényleg az együttműködést támogatja online, helytől függetlenül és nemzetek felett. Emellett valódi robotok sem elérhetőek, amelyeket az emberek online tesztelhetnek. Óriási a különbség az online szimuláció és a való életbeli alkalmazás között, kifejezetten robotika területén. 

Az ötlet, hogy létrehozunk egy olyan platformot, amin az emberek tanulhatnak, dolgozhatnak és kutathatnak robotika AI területén közösen online.