A Nemundir azzal a céllal született meg, hogy az első hibrid szerepjátékként nemcsak a mai, digitális világban felnövő fiatalokat, hanem a hagyományos asztali szerep-játék kedvelőit és az idősebb korosztályt egyaránt meg tudja szólítani. A prototípus a 2007-ben megjelent és mára a hibrid szerepjátékhoz átalakított Nemundir asztali szerepjáték rendszerére alapul. 

Magyarországon a Nemundir köré az elmúlt években erős rajongói bázis alakult ki, ami a mai napig aktív. Az alapkönyvet 2010-ben követte egy kiegészítő, aminek segítségével olyan új lehetőségek jelentek meg a játékos számára, amik nem csak Magyarországon, de az egész világon is egyedülállóak. 

A szerepjátékhoz fejlesztett applikációk nem csak a játékot könnyítik meg, hanem lehetőséget adnak arra, hogy a könyvek tartalma bármikor, bárhol elérhető és játszható legyen. A játékosok a megálmodott karaktereket és történeteket elmenthetik a saját személyes profil oldalukon, sőt meg is oszthatják őket a többi játékossal. 

A játék három nagyobb részből áll: szabálykönyv, mobil applikáció a játékosoknak és egy számítógépes alkalmazás a mesélőknek. Az alkalmazásokat az internet köti össze, és lényegében minden elemet tartalmaz a gyors és könnyű játékhoz. 

A hibrid szerepjáték tehát egyszerre ötvözi az asztali-társasjátékok közösségi hangulatát és a számítógépes szerepjátékok jól használható digitális felületeit.