A beltéri lokalizáció és a jármű nyomon követése új iparági terület az ipar 4.0-ban. A gyárban zajló forgalom digitalizálása növeli a hatékony működést, valamint az erőforrások átláthatóbb kezelését. A Tracker alkalmazás innovatív eszközként szolgál a belső logisztika számára, ahol a targonca forgalma összhangban van az optimális ellátási lánccal, és a beépített érzékelők egy hatékonyabb környezet kialakítását segítik elő.

A Tracker alkalmazás fő célja, hogy a belső lokalizációs hardver-ökoszisztémával együttműködve a gyári környezetben zajló munkafolyamatokat ergonómiailag javítsa, illetve az alkalmazás használata során gyűjtött adatokból értékes információkat nyerjen ki és jelenítsen meg üzleti intelligencia elemzésekhez, optimalizációk elvégzéséhez. A munkafolyamat-ergonómiai javulást a Tracker alkalmazás azzal segíti elő, hogy platformot ad a belső lokalizációs eszközökkel (TAG-ek) ellátott tárgyak/emberek/járművek gyáron belüli pozíciójának megjelenítésére, illetve a TAG-eken lévő LED-ek felvillantására, amelyek segítségével egy objektum a helyszínen könnyebben azonosítható.

Az üzleti elemzést a Tracker alkalmazás a használat során gyűjtött adatok megfelelő aggregálásával és elemzésre alkalmas megjelenítésével segíti elő, többek közt: aktivitás alapú zóna hőtérképek, útvonaltörténet, riasztások, stb. Az adatok aggregálásában fontos szerepet lát el a T-Systems saját központi Ipar 4.0 platformja, az NMSDB.